پیام آذری

آخرين مطالب

یک دانش‌آموز ایرانی نامش جهانی شد | محسن رشیدی: مقاله‌ام در دانشگاه آمریکایی چاپ شد اقتصادی

یک دانش‌آموز ایرانی نامش جهانی شد | محسن رشیدی: مقاله‌ام در دانشگاه آمریکایی چاپ شد
  بزرگنمايي:

پیام آذری - همشهری آنلاین-لیلا شریف: محسن رشیدی با مقاله «چه ستاره‌هایی ظرفیت بیشتری برای کشف سیاره‌های سکونت‌پذیر دارند» اتفاقی خاص را با نام دانش‌آموزان ایرانی رقم زد و فرصتی برای چاپ یک مقاله علمی در نشریه دانشگاه وندربیلت به‌دست آورد. اهمیت چاپ این مقاله در دانشگاه وندربیلت زمانی عیان می‌شود که بدانیم این دانشگاه تحقیقاتی از سوی پژوهشگران در سراسر جهان شناخته شده‌است.
نوجوانی عاشق نجوم
محسن رشیدی که از دوران کودکی به علوم علاقه‌مند بود، با تلاش و پشتکار فراوان توانست در کنار تحصیل، روی یک پروژه تحقیقاتی کار کند. او با مطالعه منابع علمی معتبر، انجام آزمایش‌ها و استفاده از روش‌های نوین، نتایج قابل‌توجهی به‌دست آورد. انتشار مقاله او در دانشگاه وندربیلت نشان‌دهنده سطح بالای تحقیق و نوآوری اوست. این دانش‌آموز که در سال دهم رشته ریاضی مشغول تحصیل است، در گفت‌وگو با همشهری از روند چاپ مقاله‌اش در این دانشگاه صحبت کرد و در مورد دلایل علاقه‌اش به نجوم گفت: «از بچگی برایم سؤال بود که ماهیت‌ و دلیل به‌وجود آمدن ستاره‌ها و اجرام آسمانی چیست؟ به همین دلیل علاقه‌مند شدم که درباره دلیل ایجاد این اجرام آسمانی تحقیق کنم.»
او توضیح داد: «در مطالعه‌هایم درباره نجوم، این سؤال در ذهن من مطرح شد که آیا می‌توان از طریق ستاره میزبان سیاره‌ها، اطلاعاتی در مورد سیاره پیدا کرد یا خیر؟ یک مقاله در این رابطه نوشتم و در مسابقه‌های علمی و پژوهشی در داخل کشور شرکت کردم. این مقاله تا مراحل نهایی کشوری پیش رفت؛ اما ایرادهایی داشت و رتبه نیاورد. بعد از مدتی با کمک استاد رکنی که در دانشگاه زنجان مشغول تدریس هستند، ایرادها را رفع کردم.»
اینطور که رشیدی توضیح می‌دهد، این مقاله با راهنمایی‌های استاد دانشگاه زنجان بهبود یافت، تا جایی که یک نشریه خارجی که به‌عنوان یکی از نشریه‌های مهم علمی و دانشگاهی جهان شناخته می‌شود، آن را چاپ کرد.
چرا چاپ مقاله یک دانش‌آموز ایرانی مهم است؟
دلیل اهمیت این موضوع را باید در صحبت‌های محسن رشیدی جست‌وجو کرد. به‌گفته او، «این نشریه به‌طور معمول مقاله‌های کشورهای اروپایی و آمریکایی را چاپ می‌کند که با دولت‌ها و شرکت‌های خصوصی برای نوشتن مقاله همکاری مشترک دارند. من در ایران به شکل مستقل و بدون هیچ حمایتی این کار را انجام دادم و تا الان دانش‌آموز ایرانی ندیده‌ام که در این نشریه‌ مقاله داشته باشد.»
او که این روزها مشغول آمادگی برای المپیاد نجوم است، درباره شرایط درس‌خواندنش گفت: «من برای آمادگی در المپیاد نجوم یک سال از مدرسه فرصت گرفته‌ام. هدفم برای حضور در المپیاد این بود که با مبحث نجوم بیشتر آشنا شوم و مدال‌آوری برای من در مرحله بعد قرار می‌گیرد. دلم می‌خواهد در دانشگاه صنعتی شریف رشته فیزیک بخوانم؛ چون این رشته مرتبط‌ترین رشته به حوزه نجوم است.»
چند نکته در مورد دانشگاه وندربیلت
برای اینکه اهمیت چاپ مقاله این دانش‌آموز ایرانی در دانشگاه وندربیلت مشخص شود، بهتر است نیم‌نگاهی به جایگاه علمی این دانشگاه به‌خصوص در حوزه نجوم و اخترفیزیک داشته باشیم:
1-رصدخانه وندربیلت: این رصدخانه نه‌تنها برای تحقیقات علمی بلکه برای برنامه‌های آموزشی عمومی و رویدادهای نجومی استفاده می‌شود.
2-پروژه‌های تحقیقاتی مهم: بررسی ستارگان متغیر و کهکشان‌های فعال و حضور در پروژه مهم و جهانی نقشه‌برداری دیجیتال آسمان، بخشی از پروژه‌های تحقیقاتی این دانشگاه است.
3-استفاده از هوش مصنوعی در نجوم: گروه نجوم وندربیلت با استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشین و هوش مصنوعی، داده‌های عظیم نجومی را تحلیل می‌کند.
کد خبر 932890 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها دانشگاه - دانشجو نجوم - سیاره - ستاره دانش آموز

لینک کوتاه:
https://www.payameazari.ir/Fa/News/804357/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار دادگستری آذربایجان غربی به مخلان امنیت روانی

نقص فنی پرواز تهران - ارومیه؛ هواپیما به مهرآباد بازگشت

انفجار مواد محترقه در میانه چهار مصدوم به جا گذاشت

پیش‌بینی بارش باران و کاهش دما در تعطیلات نوروزی آذربایجان‌شرقی

طرح انتقال آب ارس به تبریز پروژه ای حیاتی که آب شرب سه میلیون نفر را تامین می‌کند

قالیباف: ما نمی‌گوییم که فشارهای خارجی، کاغذ پاره است/ استیضاح وزیر اقتصاد سیاسی نبود

ظریف: محدودیت‌های شدیدی از سوی برخی افراد بر بنده و آقای طیب نیا تحمیل می‌شد

خودسرانه مکمل نخورید

قیمت ماهی قزل‌آلا چند؟

قیمت ماهی قزل‌آلا شب عید؛ 452 هزار تومان!

فرماندار خلخال: 80 درصد شبکه آب خلخال فرسوده است

ایران به عنوان سریع‌ترین تیم جام جهانی صعود می‌کند

80 درصد شبکه آب آشامیدنی خلخال فرسوده است

طرز تهیه سوتی پلو اردبیل / غذای خوشمزه سنتی مخصوص شب چهارشنبه سوری و نوروز

عبدالملک بن نوح کیست و چگونه ثبات را در قلمرو سامانیان حفظ کرد؟

زمان قطعی برق تبریز امروز سه شنبه 28 اسفند (خاموشی برق)

تبریز| یادواره شهدای منطقه مارالان برگزار شد

افتتاح چایخانه امام رضا (ع) در خوی افتتاح شد + عکس

تصاویری از افتتاح چایخانه امام رضا (ع) در خوی

ظرفیت عظیم تبریز در حوزه‌های مختلف شناسانده شود

کشور از فردا بارانی می شود

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «بخشی‌زاده»

زندگی نامه و وصیت نامه شهید بهنام یوسفی

نمایندگان مجلس و مدیران استانی به دیدار سرپرست آموزش و پرورش آمدند + تصاویر

جشن روزه اولی ها

تجلیل از صلح آفرینان ستاد ملی صبر شورای حل اختلاف اردبیل

افتتاح موزه شهدای فراجا در استان اردبیل افتتاح گردید

موزه شهدای فراجا در استان اردبیل افتتاح گردید

توزیع بخاری‌های هوشمند در هوراند

ترک پاشنه پا در اثر کمبود این 3 ویتامین ایجاد می‌شود

تشکیل کارگروه ویژه ارتقای توانمندی دبیران و به‌کارگیری فناوری‌های جدید در این حوزه

تسهیلگری در رفع مشکلات مردم در اولویت باشد

ازدواج دوبازیگر مشهور

مشکلی در تأمین و عرضه میوه شب عید آذربایجان غربی وجود ندارد

نفوذ سامانه بارشی از روز پنج‌شنبه به استان اردبیل

یک میلیون فوتسالیست در جام رمضان رقابت می‌کنند

کشف بیش از 11 هزار عدد مواد محترقه غیرمجاز در مراغه

عکس/استایل جالب رونالدو در جدیدترین اردوی تیم‌ملی پرتغال

جمهوری آذربایجان و اسرائیل برای اکتشاف گاز به توافق رسیدند

شهروند خبرنگار؛ساماندهی نقاط حادثه خیز جاده سلماس به خوی

آرامش در بازار میوه شب عید استان آذربایجان‌غربی برقرار است

چگونه اوکراین همه هستی خود را در سراب آمریکا باخت

داد و فریاد اخباری بر سر مدافعان گل‌گهر

در گذشت مادر شهید محمد گله بانی ممقانی

عکس/استایل رونالدو در جدیدترین اردوی تیم‌ملی پرتغال

گفت‌وگوی تلفنی پاشینیان با مکرون درباره معاهده صلح ایروان-باکو

شناسایی بیش از 5 هزار سازمان مردم‌نهاد در آذربایجان غربی

معاون دادستان: مردم فریب هزینه‌های پایین آژانس‌های غیرمجاز را نخورند

انفجار در اردبیل 9 مصدوم بر جا گذاشت

صدور حکم اعدام برای عامل قتل نیان دختر 7 ساله بوکانی